Verkkonäyttelyt
Vihdin museon tuottamat verkkonäyttelyt löydät koottuna osoitteesta tarinasoitin.fi/vihdinmuseo.
Vihti Signen silmin
Tutustu lähes vuosisadan takaiseen Vihtiin Signen silmin… Helsinki-aiheisista valokuvistaan kuuluisaksi tullut valokuvaaja Signe Brander kiersi Vihdin hiekkateitä painavaa kameraa mukanaan kuljettaen. Tarkoituksena oli ottaa kuvia Vihdin vanhoista rakennuksista Kaarle Soikkelin kirjoittamia Vihdin historioita varten. Kuvia kertyi lopulta yli 400.
Vihdin museo kunnioittaa 15. huhtikuuta vietettyä Signen syntymän 150-vuotismerkkipäivää julkaisemalla mobiilioppaan Vihti Signen silmin. Opas esittelee Signen ja otoksen hänen 1920- ja -30-lukujen taitteessa ottamiaan Vihti-aiheisia valokuvia. Kuvat on esitelty nimenomaan kuvaajan näkökulmasta. Kuvien alta voit lukea mitä Signe olisi voinut miettiä katsoessaan objektiivin läpi. Mobiilioppaasta näet myös kuvauskohteiden sijainnin. Suuret kiitokset Signelle! Kuvasi ovat upeita helmiä Vihdin historiasta! tarinasoitin.fi/vihtisignensilmin
Vihdin muistomerkit
Vihdin museon kokoama mobiiliopas tutustuttaa sinut Vihdin kunnan alueella sijaitseviin muistomerkkeihin. Museo on kartoittanut muistomerkit yhteistyössä vihtiläisten maanpuolustusjärjestöjen, Vihdin Kameraseura ry:n ja Vihdin seurakunnan kanssa.
Mobiilioppaassa muistomerkeiksi on laskettu kaikki jonkin historiallisen tapahtuman tai henkilön muistoksi pystytetyt muistomerkit. Kaikkien esiteltyjen muistomerkkien taustalla on myös jokin selkeä taustayhteisö, kuten yhdistys tai toimikunta. Tällä hetkellä oppaassa esitellään 35 muistomerkkiä, joista vanhin on pystytetty vuonna 1919.
Vihdin muistomerkit -mobiilioppaaseen pääset tutustumaan osoitteessa tarinasoitin.fi/vihdinmuistomerkit.
STOP! Kohtaa menneisyytesi
Kuusi museota Länsi-Uudellamaalla toteuttavat Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen dokumentointi- ja näyttelyprojektin.
Aiheeksi on valittu kunkin museon alueelta merkityksellinen muistinpaikka, johon liittyy niin yksityisiä kuin kollektiivisiakin muistoja. Niissä ovat kohdanneet ympäri Suomea kotoisin olevat ihmiset itsenäisyytemme ajan suurissa muutoksissa ja niihin liittyvät tapahtumat, ovat koskettaneet valtakunnallisestikin. STOP! Kohtaa menneisyytesi-projektissa tarkastellaan kohtaamispaikkoja Hangossa, Tammisaaressa, Fiskarsissa, Lohjalla, Vihdissä ja Karkkilassa.
Projektin tuloksena on syntynyt julkaisu sekä kuusi mobiiliopasta. Vihdin museon tuottaman Vanjärvi– kylän tarina-hankkeen mobiilioppaan löydät osoitteesta tarinasoitin.fi/vanjarvenkyla. Muiden museoiden oppaisiin pääset tutustumaan osoitteessa tarinasoitin.fi/stop.
Viimeksi päivitetty 24.09.2024