Oppilaskunta
Oppilaskunta ja oppilaskunnan hallitus
Oppilaskunta käsittää kaikki koulumme oppilaat. Oppilaskunnan hallitus muodostuu luokkien puheenjohtajista.
Jokaisesta luokasta valitaan yksi oppilas luokan puheenjohtajaksi ja toinen varapuheenjohtajaksi. Nämä oppilaat toimivat kunniatehtävässä ja edustavat luokkansa. Toisinaan he joutuvat käyttämään myös omaa aikaansa tehtävän hoitoon, joten valitun henkilön tulee olla yhteistyökykyinen ja vastuullinen sekä toimia tehtävässään tasapuolisesti ja lahjomattomasti. Ajoittain he joutuvat olemaan pois oppitunneilta, joten on suotavaa, että heidän koulumenestyksensä on kohtuullisen hyvä ja että he ovat valmiit omatoimisesti kertaamaan kouluasioita hieman enemmän kotona.
Luokan puheenjohtajan tai mikäli hän on estynyt, luokan varapuheenjohtajan tulee osallistua oppilaskunnan hallituksen kokouksiin täsmällisesti ja hoitaa hänelle annetut tehtävät huolellisesti. Vastaavasti hän pääsee vaikuttamaan koulun yhteisiin asioihin. Osa luokkien puheenjohtajista ja tukioppilaista pitää yhteispalavereja koulun johtoryhmän kanssa sekä he osallistuvat koulun koko työyhteisön yhteisiin palavereihin.
Oppilaskunnan hallitus huolehtii koulun yhteishenkeä luovien tilaisuuksien ideoinnista ja järjestämisestä (esimerkiksi halloween ja vappu) sekä osallistuu mahdollisuuksien mukaan koulun yhteisten asioiden suunnitteluun (esimerkiksi yhteistyö opettajien ja rehtorin kanssa) ja vaikuttaa myös yhteiskunnallisesti (esimerkiksi Nälkäpäivä ja päivätyökeräys). Joka vuosi oppilaskunnan hallitus toteuttaa myös omia tempauksiaan ja keksii tapoja parantaa kaikkien kouluviihtyvyyttä. Oppilaskunnan hallitus tekee usein yhteistyötä tukioppilaiden kanssa.
Keskeisin tehtävä luokan puheenjohtajalle on kuitenkin yhteydenpito oman luokkansa asioissa. Hänen tulee oppilaana seurata oman luokkansa ilmapiiriä ja tarvittaessa tiedottaa siitä luokanohjaajalle, opettajille tai muille aikuisille koulussa. Hänen pitää myös välittää luokkansa ehdotukset oppilaskunnan hallitukselle ja oppilaskuntaa ohjaavalle opettajalle.
Yhteenveto:
LUOKAN PUHEENJOHTAJAN TULEE
– olla yhteistyökykyinen, tasapuolinen ja täsmällinen
– seurata luokkansa ilmapiiriä
– edustaa luokkaansa fiksusti
– välittää tietoa oppilaskuntaa ohjaavalle opettajalle
– olla valmis käyttämään myös omaa aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen
LUOKAN PUHEENJOHTAJA PÄÄSEE
– toimimaan tärkeässä tehtävässä
– vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja päätöksiin
Viimeksi päivitetty 07.02.2017