Karviaisen päivittyneet koronaohjeet ja varautuminen henkilöstövajeeseen
Miten tulee toimia jos lapsi/nuori on altistunut koronavirukselle?
Karviaisen pandemiatyöryhmän linjauksen mukaisesti koronavirukselle altistunut lapsi tai nuori voi mennä kouluun tai päiväkotiin, jos hän on oireeton. Lapsen tai nuoren ei pidä tulla kouluun/päivähoitoon, jos hänellä on tuoreeseen infektioon viittaavia oireita. Oireita voi seurata kotona mikäli lapsen/nuoren vointi niin sallii. Kun vointi on muutaman päivän kuluttua parempi ja koululainen on virkeä ja jaksaa osallistua, hän voi palata kouluun. Jälkinuha tai -yskä voi kestää parikin viikkoa. Koronatestin tarpeellisuudesta katso tarkemmat ohjeistukset osoitteesta https://karviainen.fi/terveyspalvelut/korona/koronatestaus/
Miten altistuminen ja sairastuminen eroavat?
Koronavirustautiin sairastunut (eli positiivisen laboratorionäytteen antanut henkilö, jolla usein on myös koronavirustautiin sopivia oireita) voi altistaa ja tartuttaa muita. Altistuneita ovat muut henkilöt, joilla on ollut sairastuneen kanssa suojaamaton lähikontakti tämän tartuttavuusaikana.
Karviainen varautuu henkilöstövajeeseen
Karviaisen terveydenhuollon kantokyky on vahvasti uhattuna epidemiatilanteen vuoksi. Epidemian kannalta rokotustoiminnan turvaaminen on tällä keskeisintä, ja sen vuoksi olemme joutuneet luomaan erilaisia varajärjestelmiä henkilöstöpulan kasvaessa. Varajärjestelmässä on mukana myös neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon henkilöstö.
Erilaisia poissaoloja on tälläkin hetkellä useita viikoittain ja supistamme tilanteen vaatiessa myös neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon kiireetöntä toimintaa.
Toimimme normaalisti niin kauan, kun se on henkilöstötilanteen puitteissa mahdollista. Pyydämme huomioimaan, että henkilöstön ei välttämättä ole mahdollista reagoida yhteydenottoihin niin nopeasti kuin normaalitilanteessa (esim Wilma-viestit tai muut yhteydenotot).
Karviaisen pandemiatyöryhmä
Joanna Immonen
Osastonhoitaja, Terveysneuvontapalvelut
Kirsi Hatanpää
Perhekeskuspäällikkö