Vältä ruokahävikkiä
Ruokahävikki tarkoittaa ruokaa, joka on alun perin ollut syömäkelpoista, mutta joka syystä tai toisesta päätyy biojätteeksi.
Jokainen suomalainen heittää keskimäärin jopa 23 kiloa ruokaa roskiin vuositasolla. Tämä on myös merkittävä osa hiilijalanjäljestämme, sillä n. 20 prosenttia kulutuksemme kasvihuonekaasupäästöistä syntyy ruoan tuotannosta. Jos heitämme ruokaa roskiin, nämä päästöt ovat syntyneet turhaan.
Merkittävimmät roskiin päätyvät elintarvikkeet ovat vihanneksia ja kasviksia, maitotuotteita ja kotona valmistetun ruoan tähteitä.
Tartu haasteeseen ja vältä ruokahävikkiä! Saa syödä-verkkosivuilta löydät reseptihaun, jota hyödyntää, kun et keksi, mitä jääkaapista löytyvistä ruoka-aineista voisi valmistaa. Sivuilta löytyy myös annoslaskuri ruoan mitoittamiseksi arkesi tarpeisiin sekä muita konkreettisia vinkkejä ruokahävikin välttämiseksi.