Länsi-Uudenmaan kuntien mielestä sote-palvelujen uudistamista tulee tehdä asukkaiden tarpeet edellä ja kuntapohjaisesti
Tiedote 26.4.2019
Uudenmaan kaupungin- ja kunnanjohtajilla on yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkamisesta alueella kuntapohjaisesti. Kuntien johdon neuvotteluissa esille on tullut malli, jossa Uusimaa jaettaisiin viiteen alueeseen, jotka vastaavat perustason sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä.
Länsi-Uudenmaan valtuustojen puheenjohtajat, kaupungin- ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä kaupungin- ja kunnanjohtajat kokoontuivat 23.4.2019 Kirkkonummella. Länsi-Uudenmaan kymmenen kuntaa (Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Lohja, Siuntio, Inkoo, Raasepori ja Hanko) haluavat käynnistää osaltaan yhteisen valmistelun sotepalvelujen järjestämiseksi kuntapohjaisesti. Alueella asuu noin 460 000 asukasta.
Kuntapohjainen malli on hyvä perusta sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiselle. Tavoitteina ovat asukas- ja asiakaslähtöinen palvelutuotanto, kustannusvaikuttavien palvelujen järjestäminen ja kustannuskehityksen pitkäjänteinen hallinta sekä palvelujen järjestäjä- ja tuotantorakenteen kehittäminen alueen kuntien tavoitteiden mukaisesti.
Alueen kunnilla on hyvät kokemukset yhteistyöstä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnassa. Lisäksi Länsi-Uudenmaan soteyhteistyötä on tehty jo mm. sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä kuljetuspalvelujen ja vanhusten pitkäaikaishoidon kilpailutuksessa.
Tiedustelut:
Jukka Mäkelä, Espoo, kaupunginjohtaja
Denis Strandell, Hanko, kaupunginjohtaja
Robert Nyman, Inkoo, kunnanjohtaja
Christoffer Masar, Kauniainen, kaupunginjohtaja
Tuija Telén, Karkkila, kaupunginjohtaja
Tarmo Aarnio, Kirkkonummi, kunnanjohtaja
Mika Sivula, Lohja, kaupunginjohtaja
Ragnar Lundqvist, Raasepori, kaupunginjohtaja
Juha-Pekka Isotupa, Siuntio, kunnanjohtaja
Erkki Eerola, Vihti, kunnanjohtaja